Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Στηρίξει των Συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών και συμμετοχή του Σωματείου στις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ
Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302       
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr                                
E mail : ipapanast@gmail.com

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  246            ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   04/05/2017

ΠΡΟΣ :      1.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
                   

ΘΕΜΑ :  Στηρίξει των Συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών και συμμετοχή του Σωματείου στις κινητοποιήσεις τους  στην Αθήνα 
   

Συνάδελφοι,

Στην παρούσα φάση και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το εργασιακό τοπίο για τους συναδέλφους Συμβασιούχους Πυροσβέστες δεν αφήνει περιθώρια αδράνειας, μιας και φετινή αντιπυρική  είναι η τελευταία βάση του ΠΔ 60/2016 με άγνωστο και αβέβαιο το εργασιακό μέλλον για την επόμενη χρονιά .  

Η μόνη φωνή που έμεινε για να εισακουστούν τα αιτήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών είναι αυτή της διαμαρτυρίας , επιδιώκοντας τη διαλλακτικότητα  στα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί και χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις πάντα ζητούσαν χρόνο να προσαρμοστούν  και να μελετήσουν τα ζητήματά μας ...  Εκμεταλλευόμενοι πάντα την  υπομονή αλλά και την ανοχή μας .

Απ΄ ότι φαίνεται η συγκεκριμένη, αυτό που επιδιώκει είναι η εξάλειψή  ενός πολύπαθου κλάδου  στο βωμό της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου ...  

Ενός κλάδου που έχει προσφέρει επί δεκαετίες τις υπηρεσίες του, στην καταστολή δασικών πυρκαγιών και όχι μόνο. 
Ενός κλάδου που έχει προσφέρει επί δεκαετίες τις υπηρεσίες του, με μόνο υποχρεώσεις  και χωρίς δικαιώματα,  ως προσωπικό δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. 

 Οι υπηρεσιακές ανάγκες , πίσω από τις οποίες στην ουσία εξυπηρετούνται, είναι  και πάγιες και διαρκείς  ... Στύβοντας όλα αυτά τα χρόνια ότι μας έχει απομένει από φιλότιμο, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία  και χρησιμοποιώντας την αδυναμία μας,  που γνωρίζουν ότι έχουμε στη δουλειά μας.
Φτάσαμε  σήμερα να έχουν ξεχαστεί όλα όσα λέχθηκαν προεκλογικά,  δημιουργώντας  ένα πέπλο αδιαφορίας και αναλγησίας  …  για την  ανθρώπινη  οντότητα και αξιοπρέπεια .  

Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ αλλά κάθε χρόνο στα δύσκολα ζητάνε να γινόμαι όλοι «ΕΝΑ» με κοινό στόχο την καταστολή πυρκαγιών και την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Δεν μπορούν να θυσιάζουν την επιβίωσή μας και να παίζουν με τη ζωή μας .

Επειδή κανένας συνάδελφος δεν είναι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ... 

Σαν Σωματείο στηρίζουμε κάθε ενέργεια και κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα προβλήματα που εκκρεμούν  και δεν είναι άλλα, από αυτά  του εργασιακού μέλλοντος, αλλά και της επιβίωσης των Συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών.  

Συμμετέχουμε ενέργεια στις κινητοποιήσεις τους, που έχουν προγραμματισθεί στις  9 Μαΐου 2017 στην Αθήνα .

Στα τόσα χρόνια πορείας μας ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε στο δρόμο … είναι η μόνη σίγουρη συνταγή .
Πλέον ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  ΟΛΟΙ  να είμαστε παρόντες  για να επαναφέρουμε και να διεκδικήσουμε, όλα όσα μας στερούν . 

Παρακαλούνται τα μέλη του Σωματείου να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. δηλώνοντας τη συμμετοχή τους μέχρι το Σάββατο 6/5/2017, ώστε να ρυθμιστεί η μετακίνηση τους .




                                                                           Με τιμή για το                                                                                                                         Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                             ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                                      
    κιν.  6948401282  & *750942                                                              κιν. 6988615400  & * 715400