Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τόσκα, από το Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Χρήστο Καραγιαννίδη σχετικά με την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Επιλαχόντες

Σας ενημερώνουμε ότι η συζήτηση της επίκαιρης που ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί στη Βουλή στις 10/11/2016 δεν έγινε  εξαιτίας κωλύματος του Αναπληρωτή Υπουργού. Η συζήτηση θα προγραμματιστεί εκ νέου και θα σας ενημερώσουμε . 


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 7/11/2016      ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ






ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ                                  Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302       Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr                                                          E mail : ipapanast@gmail.com

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  153                                                                                 ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   30/09/2016

ΠΡΟΣ : Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Ν. Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη

Θέμα : Θέματα Επίκαιρης Ερώτησης  στον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τόσκα

Για πολλοστή  φορά, μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου έχουν τεθεί ερωτήματα στον αρμόδιο  Υπουργείο για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας και χρήζουν άμεσης επίλυσης .... Συνεχίζουμε όμως να λαμβάνουμε τις ίδιες στερεότυπες - τυποποιημένες απαντήσεις για το τι ισχύει και όχι το τι πρέπει να διορθωθεί σύμφωνα με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις . 

Καλή είναι η παραπομπή σε νόμους, αλλά όταν δεν απαντιούνται τα ερωτήματα που πραγματικά τίθενται και  ποια είναι η πολιτική βούληση, υπάρχει πρόβλημα . 

Προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαμήνυαν σε όλους τους τόνους  τόσο μέσο του Τμήματος  Σωμάτων Ασφαλείας όσο και δια μέσου του προηγούμενου Υπουργού της πρώτης Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι  θα :

1. Καταργηθεί ο νόμος 4249/2014  περί Αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ. 
2. Ομογενοποιηθεί το προσωπικό του Π.Σ. Και θα ενταχθούν οι Πυροσβέστες  Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ) στο μόνιμο προσωπικό
3. Προσληφθούν  οι Επιλαχόντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης
4. Ενταχθούν στον πίνακα οι συνάδελφοι του 2009 -2008

Διανύουμε το τέλος της δεύτερης χρονιάς Διακυβέρνησης και όλα όσα λέχθηκαν προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά  ..... φαίνεται λίγη σημασία έχουν για τον νυν Υπουργό κ. Τόσκα ...
Ο κ. Τόσκας έχει τη δικιά του γραμμή  ...  έχει επίσης αποφασίσει για εμάς,  χωρίς εμάς και για τις αποφάσεις του, μας έχει ενημερώσει στη μια και μοναδική μεταξύ μας συνάντηση τον περασμένο Μάρτιο,  φυσικά χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις σας  .

Όσες προτάσεις και αν έγιναν έμειναν στα συρτάρια ...

Όσες Ερωτήσεις - Αναφορές ή Επίκαιρες Ερωτήσεις και αν έγιναν ... η απαντήσεις ήταν στο  ίδιο μήκος κύματος, ότι ορίζει ο νόμος ... και όχι το τι πολιτική θα ακολουθηθεί από πλευράς Υπουργείου ώστε να διορθωθούν αβλεψίες και παραλείψεις .


Για Ομογενοποίηση συζητούσαμε ...    τριχοτόμηση  μας προέκυψε πάλι !!!

1. Η Υπουργική Απόφαση με ΦΕΚ 1637 09-06-2016 δεν είχε καμιά βελτίωση σύμφωνα με το αρχικό σκεπτικό της  Ομογενοποίησης του προσωπικού έτσι  : 
Συνολικά έχουν κατατεθεί 3950 αιτήσεις Μονιμοποίησης και Ανανέωσης εκ των οποίων, οι   2375 αφορούν την  Μονιμοποίησης και οι 1575 αφορούν την Ανανέωσης . 

2. Δεν υπάρχει πρόθεση απορρόφησης των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης 

3. Ο πίνακας των Επιλαχόντων λήγει στις 13 Δεκεμβρίου 2016 , αν δεν                                    ανανεωθεί χάνεται η ελπίδα όσον συναδέλφων περιμένουν την απορρόφησης τους Οπότε η τριχοτόμηση

Βρισκόμαστε προς στο τέλος μιας δύσκολης αντιπυρικής περιόδου που λόγου της ξηρασίας, με τα συμβάντα να εναλλάσσονται το ένα, με το άλλο  σε καθημερινή βάση και αποκορύφωμα αυτό  της καταστροφής της Θάσου στα μέσα του Σεπτέμβρη, συν των προβλημάτων λόγου των ελλείψεων  από  περικοπές για έκτη (6η) συνεχή χρονιά....  Μας ζητήθηκε για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης να υπερβάλουμε εαυτούς .     

Εμείς το πράξαμε, σταθήκαμε στο ύψος τον περιστάσεων κάνοντας απλά τον καθήκον μας ...
Ξεπεράσαμε τις ώρες του κανονικού μας ωραρίου, με υπερεργασία που πολλές φορές έφτανε και ξεπερνούσε αυτές του κανονικού μας ωραρίου ... Θα σταθεί και ο αρμόδιος Υπουργός στο ανάλογο ύψος υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ; 

Να θυμίσουμε στον Υπουργό ότι οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες ενώ προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους, είναι οι ποιο χαμηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος .

Οι μισθοί μας είναι της τάξης των 680 – 850 ευρώ, διότι υπαγόμαστε στο Ενιαίο Μισθολόγιο εν αντιθέσει με το υπόλοιπου προσωπικό του Π.Σ. που υπάγεται στο Ειδικό Μισθολόγιο.
   Εργαζόμαστε σε καθεστώς πλαφόν ωρών όσον αφορά τις (Κυριακές – εξαιρέσιμες ημέρες , νυχτερινής εργασίας και υπερωριών) ... Για την υπερεργασία μας δε, αμειβόμαστε με χρόνο ανάπαυσης, διότι οι 15 ώρες υπερωρίας που μας δικαιολογούν για όλη τη σεζόν, δεν αρκούν ούτε για ένα δασικό συμβάν  ... η ζωή μας και ο χρόνος ανάπαυσης ούτε  εξαργυρώνεται ούτε ανταλλάσσεται,  για να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας ...

Αυτό που θα θέλαμε από την πολιτεία και τους εκπροσώπους αυτής  κατ ελάχιστον, είναι να μην μας εμπαίζουν, όταν υποβάλουμε ερωτήσεις για να ενημερώσουμε τους Συναδέλφους για θέματα που έχουν να κάνουν με την εργασίας τους  αλλά και την επιβίωση τους . 

Να μας απαντούν ευθέως και όχι να μας παραπέμπουν στους νόμους , τους νόμους τους γνωρίζουμε, αυτό που δεν γνωρίζουμε  είναι οι πολιτικές τους προθέσεις .


Θέματα Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό : 


1. Με δεδομένο των αριθμό των καταμετρηθέντων αιτήσεων Μονιμοποίησης και Ανανέωσης, που έχουν κατατεθεί, βάση της Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 1637 09-06-2016 . Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το μέλη γενέσθαι μετά τη λήξει της 2ης 5ετίας για όσους ανανεώσουν  την θητεία και δεν  μονιμοποιηθούν .

2. Με δεδομένο ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των μονίμων πυροσβεστών αυξάνονται, η δυνατότητα των ΠΠΥ να επιτύχουν τη μονιμοποίησή τους, περιορίζεται εξαιτίας του δικού μας ηλικιακού ορίου που ισχύει βάση της παρ 8 του άρθρου 15 του 3938/2011, το οποίο ενώ θα έπρεπε να αυξηθεί αναλογικά με τα χρόνια προϋπηρεσίας που έχουν αλλά  και τα εναπομείναντα μέχρι συνταξιοδότησης ώστε να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αντιθέτως παραμένει σταθερό .

3. Με δεδομένο ότι ο πίνακας είναι σε ισχύ μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2016, παρόλα δεν υπάρχει πρόβλεψη   προκειμένου να παραταθεί η ισχύς του πίνακα επιλαχόντων για τουλάχιστον δύο χρόνια, ώστε αν προκύψουν κενά λόγω αποχωρήσεων ή συνταξιοδοτήσεων να καλυφθούν από τους επιλαχόντες.

4. Υπάρχει πολιτική πρόθεση την αρμόδιο Υπουργό, ώστε την ύστατη στιγμή να ρυθμιστούν - διορθωθούν ζητήματα που αφορούν των κλάδο μας, για τα οποία υπάρχουν δεσμεύσεις της Κυβέρνησης που δεν υλοποιήθηκαν ; 



Θα θέλαμε να μάθουμε, αν αυτά που  έχουν ειπωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από την τότε Αντιπολίτευση και σημερινή Κυβέρνηση  για τον κλάδο μας, αν συνεχίζουν να ισχύουν και αν εξακολουθούν να  είναι τόσο ισχυρά ώστε να αλλάξουμε  τη ρώτα ...

Οι συνάδελφοι μας περιμένουν ενέργειες σας για την τήρηση των δεσμεύσεων  και τέλος να ενημερωθούν για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας .




                                                                    Με τιμή για το                                                                                                                    Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                        ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                                       
    κιν.  6948401282  & *750942                                                      κιν. 6988615400  & * 715400