Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τα Νέα Οnline Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια - Λαμπάδιασαν λεωφορείο και ΙΧ

Στην οδό Στουρνάρη πυρπολήθηκε λεωφορείο του ΟΑΣΑ  Δώδεκα συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια








Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, μετά την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας περίπου 6.000 άτομα.
Η αστυνομία προχώρησε σε 31 προσαγωγές και 12 συλλήψεις. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διάφορα αδικήματα. 
Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην οδό Στουρνάρη, το οποίο χρησιμοποίησαν ως οδόφραγμα.
Στη συνέχεια, αναποδογύρισαν τουλάχιστον δύο ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια πυρπόλησαν σε στενά των Εξαρχείων ενώ σε άλλα προκάλεσαν φθορές και άλλα τα αναποδογύρισαν. Ζημιές προκλήθηκαν και σε πρόσοψη υποκαταστήματος τράπεζας.
Φωτιές είχαν μπει και σε κάδους απορριμμάτων  τους οποίους χρησιμοποίησαν για οδοφράγματα ενώ αργά το βράδυ η εστία των επεισοδίων είχε μεταφερθεί στο Πολυτεχνείο.
Ομάδα νεαρών πετούσαν πέτρες και μολότοφ από την είσοδο της οδού Στουρνάρη εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. 
Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές.
Μετά τις 10:30 η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται, ωστόσο η Πατησίων είχε παραμείνει κλειστή και στα δύο ρεύματα.
Κάποια άτομα εξακολουθούσαν ως αργά το βράδυ να παραμένουν μέσα στο Πολυτεχνείο.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, κατευθύνθηκε προς την πλατεία Κοτζιά - όπου ήδη βρισκόταν μία άλλη ομάδα διαδηλωτών - κατόπιν στο Σύνταγμα, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι σύροι πρόσφυγες, και ακολούθως στα Προπύλαια.
Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, μεγάλη ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς την Πατησίων και στη συνέχεια στην πλατεία Εξαρχείων.

Δύο πορείες στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε όταν οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν.
Εξάλλου, πορεία μνήμης και διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το χαμό της 13χρονης Σάρας από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην προσπάθεια της να ζεσταθεί, διοργάνωσε η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών. Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συγκεντρώθηκαν και κινήθηκαν στην περιοχή της Ξηροκρήνης. 

Kινητικότητα στην κυβέρνηση

Σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζουν εάν χρειαστεί να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση που θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει το σχετικό αίτημα του Ν. Ρωμανού.