Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών της Ομοσπονδίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334018
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email: pospid@gmail.com

Αθήνα: 23.12.2014                
Αριθ. Πρωτ: 591
Αρ. Σελίδων: 2

“Ενημέρωση Μελών ”

Έπειτα από έκτακτη πρόσκληση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ.Κικίλια Βασίλειου, πραγματοποιήθηκε 4ωρη περίπου σύσκεψη-συζήτηση επί των προτάσεών μας, στα πλαίσια του διαλόγου που έχει ξεκινήσει μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, για την αποκατάσταση και την αξιοποίηση των Πενταετών & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, ήταν παρόντες ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προ.Πο. κ.Κικίλιας Βασίλειος, ο Διευθυντής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προ.Πο. Κ. Δημόπουλος Νικόλαος και ο Πυραγός κ. Τσίγκας Κωνσταντίνος. Από πλευράς Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, παρέστησαν ο Αρχηγός του Π.Σ. - Αντιστράτηγος κ. Παπαγεωργίου Βασίλειος, ο Υποστράτηγος Π.Σ. κ. Σπανέας Στέφανος και ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων κ. Παντελεάκος Φίλιππος.

Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Φαραντάκης Αλέξανδρος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Ανδρεαδάκης Βασίλειος, ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων κ. Λάρδας Πέτρος και το Μέλος κ. Γουρδουράκος Γεώργιος.

Δόθηκε εκ νέου αναλυτικότερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση από την Ομοσπονδία μας προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με τις προτάσεις που είχαμε υποβάλλει και παράλληλα κατατέθηκαν τα επιχειρήματά μας για την υποστήριξη των θέσεών μας που αποβλέπουν στην εργασιακή αποκατάσταση των συναδέλφων μας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Κικίλιας, μας ενημέρωσε πως είχε προβεί ήδη σε αναγνωριστικές ενέργειες προς τα Συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ανιχνεύσει τι δυνατότητα υπήρχε για την υλοποίηση του συνόλου των προτάσεών μας.

Δυστυχώς, όπως μας ανέφερε όμως, είναι ανέφικτο να υλοποιηθούν ταυτόχρονα όλες οι προτάσεις μας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ωστόσο, μας ζήτησε να του παράσχουμε λύσεις και προτάσεις για τη αναμόρφωσή τους ώστε να υλοποιηθούν μελλοντικά όσα δεν μπορούν να προχωρήσουν τώρα .

Επανεξετάζοντας από κοινού με τον Υπουργό τα νέα δεδομένα που προέκυψαν έπειτα από τις επικοινωνίες με τα Συναρμόδια Υπουργεία, συμφωνήσαμε να προχωρήσουν άμεσα και ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν σε πρώτο χρόνο τα παρακάτω:
1)Μονιμοποίηση όσων Πενταετών Πυροσβεστών προβλέπεται από το Ν. 3938.
2)Ανανέωση νέας 5ετούς θητείας των υπόλοιπων Πενταετών Πυροσβεστών και επιπλέον ανανεώσεις έως την συνταξιοδότησή τους.
3)Ανάληψη πλήρων καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα , όσων δεν μονιμοποιούνται.
4)Κάλυψη των 230 περίπου κενών θέσεων των Πενταετών Πυροσβεστών.
5)Ένταξη στη λίστα των επιλαχόντων όσων συμβασιούχων προσελήφθησαν το 2009 αλλά και όσων εξ΄αυτών δεν τους δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό των Πενταετών Πυροσβεστών λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεών τους.

Από πλευράς μας, και εφόσον καταβλήθηκε εκ νέου προσπάθεια για επίτευξη των στόχων μας χωρίς όμως να καταστεί εφικτό, δόθηκε η θετική συγκατάθεσή μας για την προώθηση των παραπάνω προτάσεων σε πρώτο χρόνο δεδομένου ότι η υλοποίησή τους βελτιώνει την υπηρεσιακή και εργασιακή κατάσταση της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας από λίγο έως πολύ και θέτουν παράλληλα τις βάσεις για ευκολότερη μελλοντική πραγματοποίηση του στόχου της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης όλων χωρίς ταυτόχρονα να ζημιώνεται έστω και στο παραμικρό κανένας συνάδελφος.

Για την επιμέρους διαδικασία της ενδεχόμενης ένταξης συναδέλφων στο μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό θα πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις με αποκλεισμένο από τώρα το ενδεχόμενο αθλημάτων και υψομέτρησης.

Με εκτίμηση
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262 Τηλ: 698613104