Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Ηράκλειο. Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο



Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αντισκάρι Ηρακλείου -Νότια του Νομού- και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων μέχρι την περιοχή Λέντα και Γεροκάμπου χωρίς ωστόσο το Σάββατο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης με 20 Πυροσβεστικά οχήματα και από τους 4 νομούς της Κρήτης με πάνω από 50 άνδρες, 6 πεζοπόρα τμήματα, οχήματα των δήμων, εθελοντές και κάτοικους της περιοχής, έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν και σήμερα τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ η εξασθένιση των ανέμων έχει βοηθήσει στον περιορισμό μέρος του μετώπου της.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής είχαν απειληθεί κατοικημένες περιοχές και είχαν απομακρυνθεί κάτοικοι από τον οικισμό Γεροκάμπου ενώ κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν και 8 πυροσβέστες στη φωτιά.

Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει αγροικίες, γεωργικές καλλιέργειες θερμοκήπια, και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές αναζητούν δυο άτομα από την περιοχή που φέρονται ως υπαίτια για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Σκοπού Ζακύνθου.

Όλο το βράδυ οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες και με την συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου με το πρώτο φως του ηλίου, η φωτιά που έχει κάψει μέχρι στιγμής 40 στρέμματα χαμηλής βλάστησης τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμα, 20 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με 6 οχήματα.

ΠΗΓΗ : iNews