Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Φωτιά στη χερσόνησο του Caprice ανησύχησε το Παλιό Καβάλας. Άμεση επέμβαση Πυροσβεστικής Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014,








Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής γύρω στις 6 στην περιοχή της χερσονήσου του Caprice μεταξύ Παλιού και Ηρακλείτσας στην Καβάλα. Στον λόφο της χερσονήσου υπάρχουν αρκετές κατοικίες με αποτέλεσμα η φωτιά που ξεκίνησε από δύσβατο σημείο κατακαίγοντας θάμνους, πουρνάρια και ξερά χόρτα, να σπείρουν τον πανικό, ενώ άμεσα οι πιο θαρρετοί κάτοικοι έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση με ότι μέσα διέθεταν μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Τα ξερά χόρτα και ο δυνατός άνεμος βοήθησαν στη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς και τη γιγάντωση της φλόγας, αλλά η άμεση επέμβαση της Π.Υ. Καβάλας με δύο υδροφόρα οχήματα, αρκετούς άντρες και συντονιστή τον διοικητή Γιάννη Βασιλειάδη, είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί και να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά μέσα σε πολύ λίγη ώρα. Το θετικό ήταν ότι η εστία ήταν μόνο μία και οι συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστών που επικεντρώθηκαν στο σημείο ήταν άμεσα αποτελεσματική.

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι σε αρκετά μεγάλη απόσταση φωτιά άρπαξε ο φοίνικας στην αυλή σπιτιού, προφανώς από σπίθα που πετάχτηκε λόγω του δυνατού αέρα.

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού δεν αποκλείεται και το πόρισμα της Π.Υ. Καβάλας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.


Τα παράπονα των περιοίκων

«100 φορές επικοινωνήσαμε με το Δήμο ώστε να κάνει αποψίλωση στο δρόμο αυτό, αλλά ποτέ δεν το έκανε» δήλωσε στον ΚΤ περίοικος της χερσονήσου του Caprice. Σύμφωνα με πληροφορίες η αποψίλωση γίνεται εντατικά μόνο στην κεντρική οδό που ενώνει την Καβάλα με το Παλιό και την Ηρακλείτσα, αλλά ποτέ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ένα άλλο περίεργο που «ανακάλυψε» ο φακός του ΚΤ κατόπιν υπόδειξης ήταν ο νέος σκουπιδότοπος – μπαζότοπος στον οποίο έχει μεταμορφωθεί το γηπεδάκι ποδοσφαίρου που υπάρχει στην περιοχή! Σύμφωνα με τους κατοίκους αρκετοί είναι αυτοί που ξεφορτώνονται στην περιοχή τα μπάζα τους με αποτέλεσμα το γηπεδάκι να μην ενδείκνυται πλέον για παιχνίδι από τα παιδιά της περιοχής. Μια φορά μάλιστα όπως μας δήλωσαν, μπάζα στο σημείο ξεφορτώθηκε και φορτηγάκι του Δήμου Καβάλας!

Το τελευταίο παράλογο που συναντήσαμε στη χερσόνησο ήταν η απουσία της μίας από τις δύο εστίες στο γήπεδο του ποδοσφαίρου! Αθίγγανοι εκμεταλλευόμενοι την ησυχία της περιοχής, αποφάσισαν και έκοψαν τη μία από τις δύο εστίες του γηπέδου, προκειμένου να την πουλήσουν προφανώς ως παλιοσίδερα!


ΠΗΓΗ : KΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ  ΤΥΠΟΣ